Nieuwe rouwcultuur…

Onderstaand filmpje toont op ludieke wijze het meest gekende model rond rouw en verlies. Met dit model wilde psychiater Kübler-Ross oorspronkelijk het stervensproces beschrijven bij kankerpatiënten. Dit model wordt op heden nog steeds onderwezen, jammer genoeg vaak op normatieve wijze. Dit wil zeggen dat dit model te vaak gebruikt wordt als iets vaststaand, waarbij andere manieren van rouwen als problematisch worden gezien.

Uit onderzoek en wetenschappelijke literatuur van de laatste 15 jaar, weet men echter dat dergelijke fasenmodellen, niet meer houdbaar zijn. Er is geen juiste manier om te rouwen. Ieder heeft zijn eigen noden en specifieke reacties op verlies die helemaal niet volgens deze fasen in deze volgorde dienen te verlopen…

https://www.youtube.com/watch?v=G_Z3lmidmrY

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s